به گزارش ایرنا، دکتر علی اکبر سیاری در همایش «زندگی سالمتر با مصرف نمک کمتر» در انسیتو تغذیه صنایع غذایی کشور، اظهار کرد: در ایران بیشترین نمک مصرفی، سر سفرههای مردم مورد استفاده قرار میگیرند.
سیاری با بيان اينكه سالانه 5 میلیون نفر در دنیا به علت مصرف سیگار میمیرند، گفت: عدم تحرک کافی افراد یکی از دلایل ابتلا به بیماریهای غیر واگیر محسوب میشود و در این زمینه نقش ورزش برای کاهش ابتلا به بیماریها بسیار موثر است.
معاون بهداشتی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی تاکید کرد: مصرف نمک در کشور بیش از حد استانداردهای جهانی است و دراین باره باید برنامههای اساسی برای کاهش نمک در کشور اتخاذ شود.
سیاری با بیان اینکه 20 سال است که دست به نمکدان نزدم، گفت: در زمینه کاهش مصرف نمک باید فرهنگسازی کرده و این فرهنگسازی را باید از دانشآموزان، دانشجویان و سربازان پادگانها و مراکز عمومی شروع کرد تا ذائقهها تغییر پبدا کند.
وی توضیح داد: مصرف نمک در کشورهای صنعتی اختصاص به غذاهای صنعتی دارد اما در کشور ما نمک علاوه بر اینکه در غذاهای صنعتی و خانگی اضافه میشود بر سر سفره نیز نمکدان آورده میشود.
معاون بهداشتی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی اضافه کرد: رو آوردن به غذاهای صنعتی و آماده در کشور همانند کشورهای صنعتی غربی این زمینه را فراهم خواهد کرد که در آینده زنان در منزل به پخت غذا نپردازند.
سیاری گفت: مصرف نمک برای بدن لازم و مفید است اما باید توجه داشت که مصرف نمک نباید بیش از اندازه مجاز و تعیین شده مورد استفاده قرار گیرد.
وی گفت: 54 درصد از 10 میلیون بیمار مبتلا به فشار خون در کشور از بیماری خود مطلع نیستند.
سیاری همچنین در مورد غذای کودکان توصیه کرد: هرکز نباید به غذای کودک زیر یکسال نمک اضافه کرد و مادران سعی کنند از ابتدای کودکی ذائقه آنان را به شوری عادت ندهند.
وی اظهار کرد: استفاده از نمک دریا توصیه نمیشود که البته نمک تقلبی در بازار به عناوین نمک دریا وارد شده است که حاوی آلودگی و فلزات سنگین بوده که برای سلامتی مضر و بیماریزاست.
همایش «زندگی سالمتر با مصرف نمک کمتر» يكشنبه با حضور متخصصین و کارشناسان علوم تغذیه و صنایع غذایی در محل انستیتو تحقیقات تغذیه و صنایع غذایی کشور برگزار شد.
نظر شما